Pezsgők bűvöletében: Taittinger Prestige Rosé

Published by

on

Kóstoltam már rengeteg pezsgőt, és minden egyes alkalommal arra jutok, hogy még mindig nem tudok eleget róluk. Folyamatosan motoszkál bennem ez az érzés, vajon mi lehet ez a mérhetetlen vágy és kíváncsiság a pezsgők iránt?, – a technológia?, esetleg a benne lévő bubik, melyek átjárják az ember ízlelőbimbóit?, vagy azaz érzés, hogy ez valami igazán luxus, valami igazán egyedülálló, amit csak akkor érez az ember, amikor belekortyol?

Nem tudom,…de imádom a pezsgőket, és elhatároztam, még többet akarok róluk tudni. Így hát, Champagne pezsgő sorozatom első szereplője, a Tattinger Prestige Rosé Brut.

Taittinger, egy híres francia pezsgőtermelő család. A birtok élén jelenleg Vitalie Taittinger áll, aki Pierre-Emmanuel Taittinger (született 1953) és lánya, a Banque de France tanácsadó bizottságának tagja. Szerteágazó birtokai közé tartozik a Champagne Taittinger, a Société du Louvre és a Concorde Hotels, amelyek zászlóshajója a híres Hotel de Crillon a párizsi Place de la Concorde-on, valamint a Loire-völgyi bortermelő cég, a Bouvet-Ladubay-nak.

Az 1734-ben alapított Taittinger Champagne ház Reimsben található. A pezsgőpincészet zászló pezsgője a Comtes de Champagne (100% Chardonnay-ból) és Comtes de Champagne Rosé (70% Pinot noir és 30% Chardonnay)- ból készül.

Amit most kóstoltam, az egy Prestige brut, amely egy igazán kifonomult nemes elleganciával megfűszerezett, pezsgő. Taittinger Prestige Rosé azonnal kiemelkedik intenzív, – titka abban rejlik, hogy nem más, mint egy házasítás, amelynek előállítása bonyolultabb és költségesebb.

A legjobb Pinot Noir-ból készül, (15%) -ban) a Montagne de Reims-ből és a Les Riceys-ből. Egy cuvée amely színét összetéveszthetetlenül ez a fajta adja. A házasítás nagyobbik felét Chardonnay alkotja (30%)-ban, amely alátámasztja Taittinger jellegzetes stílusát.

Amikor kitöltöttem, nagyon felhabzott, arra gondoltam, biztosan durva lesz, de mikor belekortyoltam, nagyon kellemes, gyümölcsös, egyáltalán nem szúrós ízérzetet adott.

Jelenlegi ára: 28.000-35.000 között mozog.

-> Piccante Delicatesse

-> MR. Alkohol

Palackposta

Értesülj első kézből, az újdonságokról! Most ajándék is jár!

Ez nem spam! Adataidat bizalmasan kezeljük. Bővebb infó:

Leave a Reply

%d bloggers like this: