Blog

Tanulj a borokról! – miért metszünk?

A borok világa mellett nem mehetünk el anélkül, hogy tudnánk hol kezdődik egyáltalán az egész folyamat nem igaz? A metszés az egyik legfontosabb folyamat amit az év megkezdtével kezdünk el. Persze vannak még faktorok amiket figyelembe kell venni, hiszen a cél mellett a szőlőfajtára is figyelni kell. Valamelyiknél ez válik be a másiknál a másikContinue reading “Tanulj a borokról! – miért metszünk?”

Borriport - Palkó borok

Borriport – Palkó borok

A Tokaji borvidék észak-nyugati határvárosában Abaújszántón található a Palkó Borászat, ahol Palkó Gabriella mutatott egy kis betekintést családi gazdaságukba, amit férjével együtt nagy lelkesedéssel és szakmai múlttal koordinálnak. Abaújszántó a Tokaji Borvidék perem települése ahonnan tovább haladva a Zemplén gyönyörű panorámája tárul elénk ,tiszta időben a Tátra gerinceit is megpillanthatjuk. A településtől mindössze 8 kilométerreContinue reading “Borriport – Palkó borok”

Aromák

Aromák

“Ebben a borban felfedezhetőek a primer és szekunder aromák melyek különleges ízvilágot kölcsönöznek a bornak” – aha igen és pontosan mit is jelent ez? Az aki elmegy egy borkóstolóra nem valószínű, hogy az ehhez hasonló kifejezéseket akarja hallani, mert nem érti mit jelentenek. Ùgy gondoltam azokat akiket érdekelnek a borok világa, hasznosnak találják majd eztContinue reading “Aromák”

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Szia

Dóra vagyok tállyai borász, szenvedélyes világutazó, aki mindig keresi a kihívásokat legyen szó borkészítésről, spirituális énem felfedezéséről vagy bármiről amiről úgy gondolom jobbá tehetem a világot egy kicsit. Örülök, hogy ide látogattál és remélem örömödet látod abban ami itt találsz.