Dóra vagyok Tállyán Tokaj – Hegyalján egy kis faluban nőttem fel és a szüleim már a kezdetektől fogva a szőlészet, borászat világába kalauzoltak.

Nem mondom, hogy már a legelején borász akartam volna lenni, de úgy alakult, hogy 14 évesen Budapestre költöztem és megkezdtem tanulmányaimat a Soós István borászati Szakközépiskolában.

Tanulmányaim befejeztével Németországban tanultam tovább és ott töltöttem 3 évet. Ez időszak alatt rengeteget tanultam a szőlészetről, borászatról. Végre megértettem azt amit kislányként nem igazán. A szüleim a munkára neveltek, hogy keményen kell dolgozni és én ezt meg is tettem és teszem most is.

Majd jött egy hatalmas váltás az életemben. Ùgy döntöttem, hogy elmegyek “világgá” – szó szerint.

Dél-kelet Àzsiában elsősorban Thaiföldön, Malajziában a Fülöp-szigeteken, majd Grúziában éltem évekig. Digitális nomádként, utaztam tapasztalatokat szereztem és saját Online vállalkozásomat építettem fel.

Szerencsére az utazásaim során nagyon sokat tanulhattam az alázatról, az elfogadásról és nagyon hálás vagyok azoknak az embereknek az életemben akikkel összehozott a sors.

Számomra a természet közelsége, megbecsülése nagyon fontos szempont és igyekszem a legtermészetesebb módon készíteni a boraimat is. Első borom a 2019 félédes Cuvée után egy teljesen más karakterű bort készítettem az éven ami hamarosan remélem sok mindenkihez eljut majd.

A borok imádata mellett nem felejtkezem meg a testi-lelki fejlődésről sem, a meditáció, jóga nagyon közel áll hozzám és amit majd szeretnék a közeljövőben a borral összekapcsolni.

Hiszem, hogy kitartással, munkával, szeretettel és megértéssel, sokkal többre megyek az életben és megannyi emberhez juthatok el.

Most készen állok ismét, hogy folytassam amit szüleim elkezdtek és remélem hamarosan személyesen is találkozunk majd.

Üdvözlettel:

Dóra

>
%d bloggers like this: